Äntligen tillbaka

Vad tiden går fort. Det har redan gått mer än tio dagar sen jag skrev här men det känns som om jag precis kom hem från Slöinge. Dessutom har jag redan varit här i fyra månader, vilket känns otroligt länge. Ännu läskigare låter det när man inser att det är två månader till jul! Tjoho, där flög 2016 förbi i ljusets hastighet. Det är mycket som har hänt under det här året. Jag har tagit studenten, varit i Estland, flyttat till Haväng och ändrat hela min bild av Flinga. Jag inser först nu hur mycket min syn på hästar har förändrats sen jag kom hit. Vi pratar och diskuterar väldigt mycket olika hästars personligheter. Häromdagen när jag och Leonie pratade om det sade hon till mig att vi alla har bilden av den där perfekta hästen som dansar i liberty work, är lätt som en fjäder att rida och som kommer galopperande när den ser en men det är så orättvist att just den hästen man har ska uppfylla alla dem förväntningarna. Det är lite som problematiken med Parelli's horsenality system som har gett en så negativ klang till LBI-hästar, dvs att de är omotiverade, lata och svårmottagliga medan LBE-hästar har en mer positiv klang dvs lekfull, smart och levnadsglad. Det finns inget negativt i någon typ av personlighet, däremot kanske man inte matchar med alla! Dessutom strävar man i Parelli efter en häst som befinner sig i mitten. Det låter ju logiskt men om man tänker efter, vilket Leonie fick mig att göra, så går allt ut på att förändra hästen. Varför inte bara acceptera hästen precis som den är? Dessa tankegångar fick mig på helt nya banor med Flinga. Jag misstänker att hon inte visar sig precis så som hon är, det är fortfarande någonting hon blockar bort, förmodligen för att jag undermedvetet inte låter henne blomma ut. Mitt nästa uppdrag blir alltså att besvara frågan; vem är Flinga? Jag vet ännu inte hur men på något sätt måste jag hitta den där sista pusselbiten till pusslet Flinga. Jag tror att mycket handlar om att jag måste acceptera delar av henne jag försöker påverka för att tillåta henne att visa sig, men vi får se vad de kommande månaderna ger oss för verktyg. 
 
 
 
Bortom allt filosoferande, haha, så är allt ok. Just nu promenerar jag och Flinga 40 minuter om dagen, det är svårt att säga exakt hur hon mår men det verkar helt ok. Hennas metacamkur tog slut i torsdags så nu står hon inte på smärtstillande längre. Däremot har vi ändrat lite matvanor och annat för att hålla hennes kropp i styr. Hon äter numera nypon, gurkmeja och ingefära som ska verka ledsmörjande och inflammationshämmande. I boxen står hon aldrig utan täcke, för så fort hon har varit naken inne har hon ont i ryggen på morgonen, och hon har back on track stallbandage på frambenen för att hålla blodcirkulationen igång i benen men kroniska skador. Ute går hon rejält täckt för att inte få ont i ryggen. Just nu har hon haft 100g utetäcke men nu har hon börjat få ont i ryggen igen när det har börjat regna och blåsa mer, och när temperaturen närmar sig nollan så nu går hon med 200g från och med idag så hoppas jag att ryggen är ok imorgon. Så hon är lite inplastad för tillfället men om det är vad som krävs för att få henne på bättringsvägen så packar jag mer än gärna in henne. Den 1 november ska vi på återbesök till Slöinge vilket jag är dödligt nervös inför! Vi hoppas på det bästa <3 Men Flinga och Icebear njuter av livet tillsammans, och jag är så glad att hon har honom. De söker så mycket tröst i varandra och jag tror aldrig Flinga har varit så här nära en annan häst (som inte är Lucas då) så de står och gosar mest hela dagarna och alla i stallet säger hela tiden att dem är så söta. Här kommer massa bilder på gulleparet, Shirack och Shaboom som vi kallar dem. Eller Björnen och Sugarpop (ni kan ju gissa vem som är vem ;)).
 
 
Älskar den här bilden på Flinga, haha!
 
Dem delar på allt!
 
 
 
När vi såg dem såhär smälte vi allihopa lite grann <3 
 
Flinga igårmorse!
 
Flätad och allt! Redo för promenad :) 
 
Anledningen till att jag haft så lite tid på sistone är för att jag, Leonie och Jozefien har fixat iordning lägenheten så nu är den så sjukt nice! Vi har fixat gästrummen med nya lakan och flyttat om möblerna och fräschat upp allting. Vi har nu Chromecast till tvn som Alex har köpt till oss och vi har satt upp tavlor i köket. Det är så fint och vi är alla väldigt nöjda! Jag har haft så mycket tid med Leonie och det har varit så roligt att hänga med henne, det är det fortarande varje dag. Jag saknar fortfarande Elena väldigt mycket och vi håller kontakten via sms och skype men det funkar bra med Jozefien och även om det inte är densamma har vi också roligt. I träningen lånar jag just nu Danza, Wille och Davizin för mina lektioner. Med Danza har vi tränat mot samling vilket har lett oss till halva steg, skolhalter och början på levad (!). Denna veckan gjorde jag min första skolskritt på Wille vilket var supercoolt. Med Davizin tränar vi på min egen kropp och hur jag ska positionera mig vilket är så lärorikt. Nu ska jag hämta min tvätt och duscha men ni har fått en uppdatering i alla fall. Ha det gott! :)